Activiteiten /

Bikejöring

Bikejöring

Bikejöring (mountainbiken met honden) is een dynamische hondensport waarbij jij zelf mountainbiket en je wordt voortgetroken door jouw hond(en). De hond draagt hiertoe een speciaal tuig welke met een elastische lijn aan jouw fiets is verbonden. De lijn dient minimaal 2,5 meter lang te zijn en wordt verboden aan de voorkant van jouw fiets. Een speciale lijnuithouder antenne voorop de fiets creëert een veilige afstand tussen de lijn en het voorwiel, zodat de lijn niet verstrikt raakt en de kans op ongelukken geminimaliseerd wordt. ga je met twee honden bikejoren? Gebruik dan een splitter / Y-lijn zodat de lijnen niet in elkaar verstrengeld raken. 

Er vinden regelmatig bikejoring wedstrijden plaats maar uiteraard kun je deze sport ook voor je plezier beoefenen. Voor de wedstrijden wordt doorgaans gekozen voor een bosrijke omgeving met een parcours van tussen de 4 en 8 kilometer waarbij de snelheden kunnen oplopen tot wel vijftig kilometer per uur. Wil jij actief met jouw hond gaan bikejoren? Wacht hiermee tot je hond volgroeid is en hou er rekening mee dat in Nederland een dierenartsverklaring en een ontheffing trekhondenverbod verplicht zijn.Weergave:
 


Bezig met laden...

Active gear for outdoor dogs!

Drookit Dogs biedt kwalitatieve gear voor diverse hondensporten en activiteiten zoals canicross, bikejöring, hiking, agility en tracking.

Onze topmerken

Over Drookit Dogs

Drookit Dogs is een webwinkel met kwalitatieve producten voor actieve en sportieve honden en baasjes. Drookit Dogs betekent vrij vertaald "natte honden". En of dat nu met mooi weer of minder mooi weer is, een natte hond is vaak een blije hond die buiten avonturen beleeft met zijn baas!

Contact

Drookit Dogs
Active gear for outdoor dogs!

Ubbergensdijk 9
6574 AK Ubbergen

T +31.652890309
E info@drookitdogs.nl
BTW nummer: NL001852999B98
Kamer van Koophandel: 24295751

Alle bedragen zijn inclusief btw - Verzendkosten details  Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies