Pietermannen
Pietermannen

Pietermannen

€ 8,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

  • 100% baarsachtige vis (pieterman)
  • Op lage temperatuur gedroogd
  • Zonder  toevoegingen
  • Rijk aan eiwitten, mineralen en vetten
  • Gezond & lekker
  • Hypoallergeen

Ingrediënten100% pietermannen 

Er komen in de Noordzee twee soorten voor: de grote en de kleine pieterman.

De grote pieterman kan tot 40 centimeter groot worden, de kleine pieterman wordt hooguit zestien centimeter lang. De kleine pieterman leeft dichter onder de kust dan de grote.

Beide soorten zijn bodemvissen, die vooral `s avonds en `s nachts actief zijn, en zich overdag ingraven in het zand. Ze eten kleine kreeftachtigen en bodemvisjes.

Het visje is zandkleurig en leeft in onze ondiepe kustwateren, waar het zich in de zandbodem half ingraaft. Alleen de kop en zijn eerste rugvin steken uit het zand. De stralen van die rugvin en de grote stekel op de kieuwdeksels bevatten een zeer giftige stof.  Wanneer men de vis vastpakt of er bij toeval op trapt, kan men geprikt worden. Kustvissers en garnaalkruiers worden geregeld gestoken, maar ook wandelaars die met blote voeten langs de waterlijn wandelen of zwemmers die uit het water komen, kunnen geprikt worden.

De pieterman geheel 'ontwapend' en gedroogd is een heerlijke gezonde en  magere kauwsnack voor jong & oud.

Inhoud: 275 gram

Onze topmerken

Over ons

Drookit Dogs betekent vrij vertaald "natte honden".
En of dat nu met mooi weer of minder mooi weer is, een natte hond is vaak een blije hond die buiten avonturen beleeft met zijn baas. Drookit Dogs is een webwinkel met producten voor actieve en sportieve honden en baasjes.
Het assortiment zal met de tijd steeds uitgebreider worden, hou deze webshop dus regelmatig in de gaten. Heb je vragen of opmerkingen? We horen het graag! 

Contact

Drookit Dogs
Hanekampen 2
9461 JH Gieten
info@drookitdogs.nl
KvK 66120519
IBAN NL21 ABNA 0403 8209 79

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.